Prireditev ob Slovenskem kulturnem prazniku

Kultura ima za Slovence velik pomen. Z njeno pomočjo je lahko tako majhen narod preživel stoletja prevlade tujcev in s ponosom ohranjal svoj jezik in identiteto. Skoraj vse napredne misli, ki so prerasle v narodna gibanja, imajo svoj začetek prav v kulturniških krogih. Dandanes vse pogosteje pozabljamo na čas, ko nam je kultura pomenila nekaj presežnega, ko je bilo ustvarjalnost čutiti na vsakem koraku in se je ni merilo z denarnimi sredstvi . Vse pogosteje tudi v javni besedi slišimo, da je kultura strošek in da naj svojo vrednost dokaže na trgu. Kultura pa živi okoli nas in v nas samih

Prav zato smo se pevci MePZ Senožeče odločili, da ponovno oživimo kulturni večer v dvorani OŠ Senožeče. V goste smo povabili pevsko skupino Studenec iz Pivke, ki deluje od leta 2002. Razvila se je iz prvotnega dueta in postopoma prerasla v sedanji kvintet. V njej prepevajo izkušeni pevci, ki najbolj uživajo, če njihova pesem ubrano zazveni ter se dotakne src ljudi, ki ji prisluhnejo. Čeprav je sestava skupine raznolika, so se med seboj dobro ujeli. Tekmovalnih ambicij nimajo, a se zaradi tega nič manj ne trudijo za kvaliteto svojega petja. Prepevajo zelo raznolik program, najbolj pa jim je pri srcu ljudska pesem, s katero so se nam predstavili v kulturnem večeru.

Poleg gostiteljev, MePZ Senožeče, pa so številno občinstvo navduševali tudi glasovi otroškega pevskega zbora ter mladi recitatorji dramskega krožka iz Pš Senožeče. Otroke je na klavirju spremljal Matej Barič, program pa je povezovala Zdenka Može Jedrejčić.

Vse prisotne je prijazno pozdravila in nagovorila tudi županja Občine Divača ga. Alenka Dovgan Štrucl.

Pevci se vsem nastopajočim in obiskovalcem prireditve iskreno zahvaljujemo.